Meny Stäng

Viltpanna

Lagade en ny maträtt igår, viltpanna. Något som passar både stekpannan och muurikkan om man är i skogen då det mesta går att förbereda i förväg. Receptet är lätt att anpassa efter hur många man är.

Men igår lagade jag enl nedan,

  • ca 500 g Älgfärs (går ju att byta ut mot valfritt vilt eller skav)
  • 1 purjolök
  • 4 morötter
  • 2 paprikor (röda denna gången)
  • 1 broccoli
  • ca 3 dl vispgrädde
  • 1 knippe oregano
  • 1 knippe timjan

Först började jag att förbereda grönsakerna, slantade purjolöken och morötterna, delade paprikan i mindre bitar och delade ner broccolin i buketter. Sedan börjar jag med att steka färsen och krydda den med salt och peppar. Då färsen är genomstekt så åker purjolök, morötter och paprika ner i pannan. Efter några minuter så åker även broccolin ner i pannan.

Sedan får allt fått steka ihop lite, därefter häller jag på grädden och blandar ner de grovhackade örterna. Det får nu puttra ihop i ytterligare några minuter innan det är dags för servering.

Det går att servera på flera olika sätt. Hemma kan det ju fungera ihop med en sallad, är man i skogen kan det med fördel serveras i pitabröd. Förslagsvis bör man även blanda ihop en kall yoghurtsås av något slag, vi gjorde en med vitlök och det passade mycket bra!

Sedan är det bara att avnjuta!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *