Hundhus

Hundkoja eller hundhus?

Kärt barn har många namn men ofta åsyftas samma typ av byggnad. Helt enkelt en koja, eller ett litet hus, för hunden att söka skydd i när det är dåligt väder på ett eller annat sätt.

Bygga själv eller köpa?

Har du inte tummen mitt i handen är det en ganska enkel byggnation att göra ett eget hundhus. Det tar kanske en dag på sin höjd om du ser till att ha allt du behöver hemma innan du börjar. När jag bygger använder jag mig ofta av en EU-pall i botten som stomme för hela hundhuset. Det är ett vettigt mått på den och du får upp själva hundhuset från marken.

Men har du tummen mitt i handen och tycker det är svårt att bygga själv så finns alternativ. Nedan ser du ett antal hundkojor som går att köpa. Från en billig, som är väldigt enkel, för ca 1000 kr till en mycket rejälare hundkoja som kostar från ca 6700 kr.

Hundkoja Ekholma
Utsida i plywood, lämplig att målas. Tak i svart plåt med svag lutning för att ge hunden möjlighet att hoppa upp och lägga sig på taket. Taket går även att lyfta av för enkel rengöring. Tak och väggar har en 5 cm tjock isolering. Ventilationsventil på liggytans högsta punkt. Levereras med en mellanvägg som kan monteras på valfri plats för att ge en dragfri liggplats och anpassningsbar liggutrymme. Golv klätt med plastmatta. Levereras omonterad på pall. Skruvar ingår.Från 6746 krKöp här!
Hundkoja isolerad
Isolerad hundkoja med justerbara plastfötter och PVC-gardin i dörröppningen. Ett väderbeständigt hundhus med ytterväggar som är framställt i trä (målad med träskyddsfärg) och takpapp. Hundhuset är dubbelisolerat med skum, som gör huset kyligt om sommaren och varmt om vintern. Perfekt för alla årstider. Levereras omonterad.Från 2120 krKöp hos Kellfri för 2488 kr.
Köp hos P-Lindberg för 2120 kr.
Hundkoja med terrass
Hundkoja med terrass och bitumen tak.2120 krKöp här!
Hundkoja
En enkel hundkoja som är tillverkad i trä med väderbeständigt tak, och impregnerad med träskydd. Justerbara fötter. 995 krKöp här!

Lämna en kommentar